27. Rust

“Ik heb een intuïtief gevoel voor wat er omgaat in mensen. Dat is ook een deel van mijn werk; mensen hebben hun eigen verhaal. Door niet alleen te horen maar ook te luisteren kom je daar achter.

Een mooie term is dwarsdenker. Ik kan als een stevig persoonlijkheid over komen. Niet de bedoeling , maar dat krijg ik wel eens terug. Als ik voor mensen iets kan betekenen, dan wil er ook voor gaan om het maximale te kunnen doen of betekenen. Maar soms wil iemand mij vanuit eigenbelang sturen naar een bepaalde uitkomst, en daar ga ik niet in mee. Dat vindt men soms lastig.

Die kracht heeft me ook geholpen te komen waar ik nu ben. Naast het werk, het studeren in de avonduren, is het vooral doorzetten. Ik heb voldoende meegemaakt, hoor. Ieder huisje heeft zijn kruisje. Maar ik ben niet het type dat gaat zitten zuchten en klagen dat het allemaal zo moeilijk en zwaar is.

Als ik die jonge meiden van nu zie, zó onzeker, dan zie ik mezelf van vroeger. Ik was ook best onzeker. Vooral over mijn uiterlijk. Dat is het voordeel van ouder worden: je vindt zekerheid, rust en balans. Ik kan best een eind weg babbelen, maar van binnen ben ik heel rustig. Die rust is vanzelf gekomen, ik heb daar niets voor hoeven doen. Net als mijn moeder, die was ook zo. “Als je niets aardigs te zeggen hebt, houd dan je mond,” zei ze altijd. Heerlijke nuchterheid uit de Noord-Hollandse polder.”

Een gedachte over “27. Rust

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s