Portret in fantasiewereld

Of ik ook een portret kon maken van moeder en dochter als in een fantasiewereld. Geïnspireerd op een scene uit de film Brave, waar het kleine meisje met haar boog bij de Calanais stones staat. Een vraag vanwege oude herinneringen. En dan liefst ook dat sfeervolle, met die dreigende wolken en dat mistige erbij.

Fotobewerking is een kolfje naar mijn hand. Samen zochten we een mooie achtergrond voor het portret uit. Op een zaterdagochtend maakten we de portretfoto, en vervolgens kon ik mij uitleven met alle toverwaren van Photoshop. Verschillende varianten werden uitgewerkt: wat donkerder, wat lichter, hier en daar wat meer mist of juist wat minder, en kleurvarianten tot het resultaat precies juist was. Het duurde niet lang voordat er een mailtje binnenkwam. “Hij hangt, hoor!” Moeder en dochter in hun eigen wereld, vol symboliek en betekenissen die dit portret voor hen zo waardevol maakt. Ik ben er blij mee.

Wil u ook een fotobewerking laten maken? Stel gerust uw vragen aan de Portrettenmaker, fotograaf uit Hollandsche Rading (tussen Hilversum, Utrecht, Amersfoort).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s