De Kunst van het genieten van het Leven

De heide. Het hoogtepunt is medio september al voorbij, maar vandaag wilde ik nog even genieten. Lekker in het nazomer-zonnetje. Nog flink wat paarse pollen. Overal zoemende insecten. Even niets meer willen, alle gedachten loslaten – zelfs die wond – en alleen kijken, horen, ruiken en voelen.

“Jij maakt je leven tot een kunstwerk,” zei iemand onlangs. Misschien heeft ze gelijk. Genieten van het Leven is misschien wel een Kunst.

2 gedachtes over “De Kunst van het genieten van het Leven

  1. Ha Henk, ook ik heb (gisteren) nog even genoten van de heide. Prachtig in rust en wandelend met Marike. Nu vakantie, straks pensioen: een heerlijk vooruitzicht om nog meer te genieten. Kleine (…) ergernissen: troep, loslopende hond, geschreeuw… Fantastisch: leuke soorten kevers, een zandhagedis op de foto, een aardige dame, die gezellig spraakzaam was over haar Border Collie.

    Groeten,
    Gert, Haarlem

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s